GRAD PAZIN: Izvode se radovi komunalnog uređenja ruralnih naselja i asfaltiranja prometnica u MO Kašćerga i Zamask

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin nastavlja s komunalnim uređenjem ruralnih naselja i sanacijom prometnica mjesnih odbora Kašćerge i Zamaska koja su najviše bila pogođena štetama uslijed obilnih padalina u rujnu prošle godine.

Izvedeni su tako unazad desetak dana radovi popravka i asfaltiranja dijela prometnice na pola puta od Trviža do Kašćerge, kod Pilošćaka, a novi je asfalt postavljen i na najoštećenijim dijelovima prometnice između Kašćerge i Ukotići te na dijelu ispod Ukotići prema jezeru Butoniga.

Još su ranije Baničići dobili tri rasvjetna solarna tijela, a u sklopu pojačanog održavanja asfaltiran je i makadamski dio puta u duljini od jednog kilometra koji to naselje kod Ladavci spaja s prometnicom koja vodi prema Podbermu.

U pripremi je trenutno asfaltiranje najoštećenijih dijelova prometnica na području Mjesnog odbora Zamask. Također, ovaj je mjesni odbor dobio i nova rasvjetna tijela, točnije, Petehi, Čuf, Lužer, Trloni, a osvijetljeno je i Križišće kod Zamaska.

U sklopu proširenja javne rasvjete, po jedno dodatno rasvjetno tijelo postavljeno je u Bravarima i Frančinima, tri rasvjetna tijela u Šajkovićima i Kircima, dok je na prethodno izbetonirane temelje u Gabrijelićima postavljeno šest novih rasvjetnih tijela.

U narednom razdoblju nastavit će se s proširenjem sustava javne rasvjete u ruralnim naseljima, a u planu je i djelomična sanacija ceste za Grdoselo.

Pročitajte još...