FOTOGALERIJA | Danas je u Svetom Petru pljočkalo više od 150 istarskih osnovnoškolaca!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas je u sportskom centru Sv. Petar u Šumi održan finalni turnir „Školske lige pljočkanja“ na terenima „Nacionalnog centra pljočkanja“. Sudjelovalo je deset ekipa iz isto toliko osnovnih škola s preko 150 sudionika.

Događaj je to koji je rezultat uspješne suradnje Istarskog Pljočkarskog Saveza s Ministarstvom kulture i medija, Upravnim odborom za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Upravnim odborom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu IŽ, Saveza sportova IŽ, brojnih Općina i Gradova te prije svega, Općine Sv. Petar u Šumi – domaćina turnira.

„S ponosom ističemo da smo doprinijeli očuvanju tradicijske igre koja je upisana u Registar kulturnih dobara RH i Registar dobrih praksi UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine. Uvrštenje u školske kurikulume garantira kvalitetan transfer na mlade generacije što predstavlja jedan od glavnih ciljeva Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a kojoj je ove godine 20-ta godišnjica“, rekao je Mario Bratulić, načelnik Općine Sveti Petar u Šumi.

Ovogodišnji prvaci školske lige pljočkanja su iz osnovne škole Svetvinčenat, srebro su osvojili školarci iz osnovne škole Krnica. Supetarci su osvojili treće mjesto, a školarci iz Poreča četvrto mjesto. Neka živi naša istarska tradicija!

 

Pročitajte još...