Hoditi i zdravi biti – pridružite se pješačenju i učinite korak naprijed za svoje zdravlje!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazin se i ove godine priključuje javnozdravstvenoj pješačkoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” i aktivno sudjeluje u akciji hodanja. Cilj ove hvale vrijedne manifestacije, čiji je organizator i inicijator Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, je promocija pješačenja kao prevencije bolesti srca i krvnožilnog sustava.

Popodne u srijedu, 19. travnja rezervirano za svih – okupljanje na Trgu slobode u 17:00 sati

Grad Pazin poziva sve građane i građanke, djecu i mlade da dođu na Trg slobode u srijedu, 19.travnja 2023. godine i učine korak naprijed za svoje zdravlje. Već od 16:00 sati zainteresiranima će na raspolaganju biti patronažne sestre Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin koje će zainteresiranim besplatno kontrolirati krvni tlak i provjeriti razinu šećera. Za zagrijavanje prije samog starta pobrinut će se Sportska igraonica i univerzalna sportska škola SPORT 4+.

Ruta pješačenja kreće od Trga slobode preko mosta Vršić do Gortanovog brijega pod vodstvom Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina. Dužina staze je cca 3 kilometra u jednom smjeru, a pogodna je i za dječja kolica. Po dolasku na Gortanov brijeg sudionicima će biti podijeljene jabuke, a moći će i ponovno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Kao dodatna zabava, za sve one koji žele na vrhu Gortanovog brijega bit će postavljeni sportski poligoni i organizirano mini natjecanje za cijelu obitelj. Planirani povratak na Trg slobode je oko 20:00 sati.

Istog dana jutro rezervirano za dječja pješačenja

Istog dana jutro je rezervirano za najmlađe, odnosno djecu Matičnog vrtića „Olga Ban“ Pazin, a očekuje se oko 300 – tinjak polaznika/ca vrtića i jaslica. Program je prilagođen uzrastu, a održat će se na Gradskom stadionu od 9:30 sati. ŠRK Vita i Pazinski sprintići, ovisno o uzrastu povesti će tako aktivnosti i zagrijati najmlađe sudionike ove manifestacije za kraću stazu po gradu te malo dužu opciju pješačenja za nešto stariju djecu, uz pratnju stručnog osoblja vrtića i zdravstvene voditeljice.

Pročitajte još...