U Rakotulama i u Lupoglavu nastradale životinje na cesti, materijalna šteta na automobilima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na području Istre su tijekom jučerašnjeg dana evidentirana četiri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je oko 13:20 sati na području Karojbe u naselju Rakotule, kada je 45-godišnjak automobilom Mercedes, zagrebačke registracijske oznake, udario u srnu koja se nakon udara udaljila.

Potom je oko 21:50 sati na kolniku ceste D200 kod Kaldanije 69-godišnjak automobilom BMW, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara udaljila. Iste večeri oko 22 sata na području Lupoglava 40-godišnjakinja je automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, udarila u srnu koja je na mjestu događaja uginula. Brigu o pronađenoj uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Zadnji slučaj zabilježen je oko 23:40 sat na području Poreča, gdje je 48-godišnjak automobilom BMW, pulske registracijske oznake, naletio na srnu koja se nakon udara udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Pročitajte još...