U Pazinu se u srijedu održava koncert Zoran Majstorović Tria

Facebook
Twitter
LinkedIn

Drugi koncert u ciklusu etno glazbe u Pazinu dogodit će se u srijedu 29. studenoga u 19h u Dvorani Istra Spomen doma Pazin. Pučko otvoreno učilište u Pazinu, u suradnji s udrugom TradInEtno, organizira koncert Zoran Majstorović Tria.

Zoran Majstorović Trio
Zoran Majstorović – gitara, oud, saz, kora
Karlo Lovrić – orgulje
Borko Rupena – bubnjevi, udaraljke

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta.

Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno nasljeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka. Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa; spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U više od 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta.

Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist(dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor(dodjeljuje HDS), “Apoksiomen” za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije.

Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.

Pročitajte još...