Otvaranje multimedijalne izložbe “Ovo nije predmet” u četvrtak u 20 sati u Etnografskom muzeju Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Izložba Ovo nije predmet, autorica Irene Bekić i Duge Mavrinac, rezultat je trogodišnjeg projekta “Odbačeno – prilozi za studije vrijednosti”, Kustosko-istraživačkog kolektiva IPAK – istraživački projekti i autorske koncepcije i suradnje s Etnografskim muzejom Istre.
Naglasak izložbe je na sakupljačkim praksama kroz umjetnost i amaterske oblike, a predstavit će se građa iz fundusa muzeja, privatnih zbirki sakupljača i umjetnički radovi koji tematiziraju sakupljanje ili su dio umjetničkih koncepata.

Multimedijalni postav izložbe Ovo nije predmet okuplja umjetničku i etnografsku građu kroz video i audio instalacije, fotografije i objekte dok se jedinstvenost pristupa ogleda u umjetničko-antropološkoj kustoskoj suradnji, inače svojstvenoj umjetničko antropološkom kustosko-istraživačkom kolektivu IPAK. Radovi umjetnika Vanje Babića, Ivana Faktora, Tomislava Gotovca i Marijana Molnara zahvaćaju sakupljaštvo u rasponu od govora o različitim aspektima fenomena kroz umjetnički rad, do osobne opsesije predmetima, njihovim gomilanjem, raspoređivanjem i sortiranjem.
U tijeku izložbe publika će biti pozvana na sudjelovanje upisivanjem vlastitog predmeta u inventarne kartice. Na taj način participirat će u izgradnji nove zbirke sastavljene od predmeta iz osobnih biografija posjetitelja.
Kustosice izložbe su Irena Bekić, Duga Mavrinac i Ivona Orlić, dok je za postav izložbe zaslužan Vanja Babić. Grafičko oblikovanje i vizual potpisuje dizajnerica Rafaela Dražić.

Pročitajte još...