Sutra s početkom u 20 sati glazbena atrakcija Alice in WonderBand RikaTaka

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra će s početkom u 20 sati na pozornicu pazinskog Spomen doma stati atrakcija Alice in WonderBand RikaTaka. Koncert Alice in WonderBand RikaTaka, novi balkanski ritam, predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj tjelesnih perkusija i pjevanja.

Pjesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunjske, Albanije, Turske, Mađarske kroz melodije, ritmove i tekstove, opisuju karakterističan svet i kulturu koju dijelimo. Živimo na trusnom području u stalnim previranjima i zato ovo nasljeđe nije samo u zajedničkoj historiji, već i u sličnom pogledu na svijet i emocijama koje za njega vezujemo.

Album Alice in WonderBand RikaTaka, New Balkan Rhythm u izdanju CPL Music nalazi se od prosinca 2022. na World Music Charts Europe i na 10. mjestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitavu bivšu Jugoslaviju. Jedini su u ovom dijelu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umjetnosti – spojem muzike, kazališta, plesa i akrobatike kroz posebnu vještinu tjelesnih perkusija budući da su zanat izučili od svjetski poznatih tjelesnih perkusionista.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su glazbenici i kazališni izvođači koji su već 24 godine partneri, kako na sceni, tako i u životu. Uspješno nastupaju u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija) i inozemstvu (Njemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

Višnja Obradović, koreografkinja, je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Educirala se širom svijeta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i commedie dell’ arte. Igra brojne uloge u svom matičnom kazalištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Commedia dell’ arte.

Pročitajte još...