Helga Možé nova je predsjednica Kluba žena IDS-a

Facebook
Twitter
LinkedIn

Helga Možé nova je predsjednica Kluba žena IDS-a, odlučeno je na današnjem 11. Saboru Kluba žena IDS-a održanom u Pazinu. Za potpredsjednice su izabrane Tajana Masovčić i Tea Batel, a za članice predsjedništva Katia Šaina, Vesna Šćira Knapić, Matea Terlević, Sandra Ćakić Kuhar i Ana Pernić. Dužnost glavne tajnice obnašat će Ileana Zahtila Blašković.

Novoizabrana predsjednica Kluba žena Helga Možé zahvalila se na ukazanom povjerenju te poručila kako današnja vremena obilježena stanjem opće neizvjesnosti zahtijevaju sposobnost brze prilagodbe i ljude koji su uvijek spremni preuzeti odgovornost.

– Imamo ogromnu motivaciju i želju doprinijeti zajednici te ćemo se svim sredstvima zalagati za stvaranje otvorenog, modernog i ravnopravnog društva. Radit ćemo na kreiranju javnih politika u suradnji sa stručnjacima te ih namjeravamo provesti zajedno s građanima, s našim članicama, odnosno svima koji žele dati svoj obol razvoju zajednice, kazala je Možé dodajući:

– Nastavljamo dalje razvijati Klub žena IDS-a na temeljima velikog iskustva naših predstavnica i dosadašnjeg rada prijašnjeg vodstva. Mislim da imamo veliki potencijal stručnih i motiviranih članica, a želja mi je da taj društveni kapital stavimo potpuno u funkciju, zaključila je nova predsjednica Kluba žena.

Na Saboru je dosadašnja predsjednica Kluba žena IDS-a, Ana Pernić, podnijela godišnje izvješće o radu Kluba žena te poručila kako „bez obzira što je mandat bio obilježen pandemijom, to nije spriječilo Klub žena da organizira brojne aktivnosti. Tako su predstavnice Kluba žena sudjelovale u brojnim susretima, panelima i raspravama na temu položaja žena u društvu, žena u politici, poduzetništva i nasilja nad ženama, a posebice su doprinijele u stvaranju programa IDS-a s naglaskom na ravnopravnost spolova.“

Naposljetku, Pernić se zahvalila svim članicama na pruženoj podršci te poručila kako s takvim entuzijazmom Klub žena zasigurno iščekuju mnogi uspjesi u narednom mandatu.

Na Saboru Kluba žena sudjelovao je i Dalibor Paus koji je u svom govoru istaknuo kako „doprinos koji Klub žena daje u pogledu zaštite temeljnih ljudskih prava, ženskih prava te stvaranja ravnopravnog, otvorenog i progresivnog društva jest ogroman i zato nam je stalo da  Klub žena i dalje nastavi sa svojim brojnim aktivnostima te, gdje god je moguće, i dodatno ojača.“

Također, Saboru su prisustvovali i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, saborski zastupnici IDS-a Emil Daus i Katarina Nemet, predsjednik Savjeta IDS-a Vladimir Torbica i Glavni tajnik IDS-a Saša Škrinjar.

Pročitajte još...