Odabrani pobjednici javnog poziva „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“ – ovi će digitalni nomadi mjesec dana provesti u središnjoj Istri

Facebook
Twitter
LinkedIn

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) nastavlja s provođenjem projekta „Live and Work in Central Istria“, kojeg uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, provodi treću godinu za redom i to u razdoblju posezone, a s ciljem produljenja turističke sezone te daljnje promocije destinacije.

Nakon provedenog javnog poziva za „Gourmet Getaway – Workation & Workshops“, među mnogobrojnim prijavljenim kandidatima, ocjenjivački žiri koji se sastojao od pripadnika DNA Croatia, Adventurely i TZ središnje Istre, odabrao je sedam pobjednika koje donosimo u nastavku.

Danielle Farage – futuristica generacije Z, edukatorica, koja tijekom „Gourmet Getaway“-a radi na svojoj knjizi. Cilj joj je komunicirati putem “Danielleisms” i “Friendtorships” kako bi poboljšala svjesno razmišljanje i izgradnju odnosa.

Yuval Ackerman – email strateg i copywriter, podijelit će svoje putovanje otkrivanja lokalne kuhinje u središnjoj Istri putem postova i emaila, koristeći svoje jedinstvene analogije.

Lizzy Komen – fotografkinja hrane iz Amsterdama i kreatorica recepata koja radi na svojoj prvoj kuharici s fotografijama hrane i videozapisima. Cilj joj je snimiti slike koje golicaju nepca i podijeliti svoju kulinarsku strast s drugima.

Paul Bradbury – osnivač portala Total Croatia News, kreirat će seriju od četiri videa za predstavljanje manje poznatih hrvatskih destinacija i festivala, dijeleći ljepotu i stil života središnje Istre.

Shaun Busuttil – iskusni digitalni nomad i pisac, sastavljat će akademski časopis o “komodificiranju zajednice” u prostoru digitalnih nomada, pridonoseći diskursu o digitalnom nomadizmu.

Nilesh Pandey – poduzetnik, istraživat će kulturu, hranu i prijateljstva u središnjoj Istri dok radi na svom najnovijem projektu, donoseći inovacije u regiju.

Ali Greene – stručnjakinja za rad na daljinu. Misija joj je osnažiti ljude i tvrtke kako bi mogli napredovati kroz fleksibilan rad. Svoj će posao nastaviti raditi na daljinu, pritom uživajući u okruženju središnje Istre.

Pobjednici javnog poziva boravit će u središnjoj Istri, od 3. studenog do 3. prosinca 2023. godine. Osim besplatnog smještaja u ruralnoj vili u središnjoj Istri, pobjednici će biti nagrađeni putnom stipendijom od 250 eura, tjednim budžetom za prehranu i sudjelovanjem na nizu radionica i gastronomskih doživljaja.

Više informacija pronađite na web stranici www.central-istria.com.

Pročitajte još...