Trener Pazinke Saša Lukman: “Cilj je napraviti dobre temelje za lakšu tranziciju juniora u seniorski nogomet i razuvjeriti javnost da ćemo biti u borbi za opstanak”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pred nama je šesto kolo Treće NL Zapad. Istarski derbi igra se u Rovinju, a Medulin 1921 ide na teško gostovanje na Bahalin. Lako neće biti ni Bujama na Cresu, pogotovo jer su bez Mattea Fakina. No, i domaćinu nedostaje prvotimac, „ministar“ obrane Edin Crnovršanin.

Derbi kola igra se na „prekopanom“ travnjaku Verude gdje gostuje hreljinski Naprijed, a na stadionu Sportskog centra „Egidije Marion“ u Pazinu gostuje Crikvenica. Ovog tjedna popričali smo sa Sašom Lukmanom, trenerom Pazinjana koji su prošlog petka pobijedili Pomorac 1921 i doveli se u znatno povoljniju situaciju. Kako je Lukmanu u Pazinu:

Kada sam dolazio u NK Pazinka-Pazin prvo što sam rekao ljudima iz kluba bilo je da ako ću imati podršku ljudi upola kao u bivšem klubu (NK Mladost RS) da će sve biti u redu. Nakon rezultatski lošijeg ulaska u prvenstvo Izvršni odbor kluba je javno (i vi ste prenijele vijest) dao bezrezervnu podršku meni, mome radu i igračima“, počinje Lukman pa nastavlja:

„U tim trenucima kada si bez pobjede prva četiri kola osobno mi je jako puno značilo i iako sam imao unutarnje borbe sam sa sobom oko odlaska iz bivšeg kluba mogu reći da nisam pogriješio došavši u Pazin. U prosjeku na treningu pomoćni trener Zgrablić i ja imamo 19 igrača, ali više od te velike brojke veseli način, pristup i sama realizacija zahtjeva koje stavljamo pred igrače. Svaki trening treniramo igrače koji žele napredovati, koji žele naučiti nešto novo (bez obzira na godine), koji dolaze i odlaze s treninga s osmijehom na licima, makar znamo da im nije lako jer su se standardi, očekivanja i intenzitet samih treninga u mnogočemu promijenili u odnosu na prošle sezone.“

Trener Lukman ne poznaje pretjerano ligu, ali prvi dojam je sljedeći:

„Pošto mi je ovo prva sezona u ovoj ligi ne bih se upuštao u debate oko kvaliteta lige sada i prije, svaki klub ima pojedince koji mogu igrati više lige i po prvih pet kola možemo vidjeti da će sve utakmice biti jako izjednačene i da će na svim poljima biti jako zanimljivo. Tu možemo i mi biti primjer s dvije utakmice protiv vodećih ekipa gdje smo i više nego dobro parirali i uz malo više koncentracije u trenucima kada se lomila utakmica mogli smo imati i koji bod više bez obzira na statuse favorita tih ekipa. O ugodnim i neugodnim iznenađenjima ne bih pričao jer se prvenstvo tek zahuktava i iskreno vjerujem da ćemo mi biti ekipa o kojoj će drugi pričati kao ugodnom iznenađenju.“

S Lukmanom smo porazgovarali i o ambicijama, kao i o percepciji naredne sezone. Naime, mnogi predviđaju borbu za ostanak u ligi.

„Ako ćemo slušati glas javnosti možemo očekivati borbu za ostanak, realnost je da smo izgubili kvalitetne i iskusne igrače iz prošlih godina (Pinčan, Zgrablić, Rudela, Žgomba), ali je u klubu ostalo dovoljan broj senatora uz čiju pomoć naši mladi igrači iz omladinskog pogona i igrači zaštićenog godišta iz 1. ŽNL koje smo doveli napreduju iz tjedna u tjedan. Privikavaju se na brži i intenzivniji nogomet nego šta su do sada prakticirali i osobno mislim da ćemo kao ekipa rasti kako bude prvenstvo odmicalo prema kraju“, kaže Lukman pa dodaje:

„Cilj je napraviti dobre temelje za lakšu tranziciju juniora u seniorski nogomet i razuvjeriti javnost da ćemo biti u borbi za opstanak bez obzira na pomlađeni kadar napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Mene bi zadovoljio nastavak poštenog rada na treninzima, napredak svakog pojedinog igrača i naravno bespoštedne borbe i predstave ekipe na samim utakmica, a onda ni rezultat neće izostati. Za kraj, da se kratko osvrnem na prošlu utakmicu i pobjedu nad NK Pomorac 1921 gdje su igrači koji su bili na raspolaganju dali zadnji atom snage nošeni našim navijačima ”Plava legija” koji su se okupili u velikom broju i svih 90 minuta navijali za svoj klub čime su me oduševili. Zahvaljujem im se i ovim putem i pozivam ih da nam daju gromoglasnu podršku i ovu subotu!“

Pročitajte još...