KAMPANJA U GOSTIMA | Novi “biser” iz Općine Višnjan – oporba spremila pitanja za načelnika, on se na sjednici tamošnjeg vijeća – nije pojavio!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Višnjan je općina-slučaj, i to već duže vrijeme. Mediji diljem Istre „razvlače“ ime načelnika Angela Matticha po svojim stupcima zbog razno-raznih situacija koja se događaju u tom lokalitetu, a sada imamo novi slučaj koji je teško niti opisati.

Naime, jučer je održana Sjednica općinskog vijeća Općine Višnjan na koji je opozicija došla s nizom pitanja vezanih uz infrastrukturu i ostale tekuće probleme stanovnika, ali su se dobro iznenadili kada su vidjeli da – načelnika Matticha nema.

Nije poznat razlog zbog kojeg na pitanja nisu odgovorili općinska pročelnica i predsjednik Vijeća Mario Peršurić, a oporba smatra da je to zbog toga jer „ne smiju“. Oporbenjacima je poručeno kako nije ni vrijeme ni mjesto za odgovore.

Da, to je izrečeno dok su ljudi sjedili tijekom sjednice Općinskog vijeća, tijela koje je doslovno tu zbog toga kako bi donosilo pitanja i tražilo odgovore. Jasno, odgovore će načelnik Mattich ili netko drugi od odgovornih u Općini Višnjan morati predati pismenim putem, zbog zakonskih obaveza, ali naprosto je suludo do koje je granice Općina Višnjan sva „naopačke“.

Da budemo na čisto, načelnik lokalne samouprave ne treba biti prisutan na sjednici vijeća, ali isto tako moramo priznati da nismo čuli za takav slučaj. Pogotovo kada se zna da Višnjanci sjednice imaju jednom u tri mjeseca – minimalno zakonski što se mora.

Dakle, zaključak – sjednica Općinskog vijeća Općine Višnjan zakazana je nakon tri mjeseca, a onda se na njoj nije pojavio načelnik Angelo Mattich, a svi ostali odgovorni odbili su usmeno odgovoriti na postavljena pitanja. Dobrodošli u Višnjan…

Pročitajte još...