Nina Brajković iz Pazina nastupit će ove subote u plesnoj predstavi „One“ u Istarskom narodnom kazalištu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nina Brajković (foto: Manuel Angelini/INK)

Nina Brajković, talentirana pazinska srednjoškolka, učenica Pazinskog kolegija klasične gimnazije – jezičnog smjera, ove će subote s početkom u 20 sati nastupiti na premijeri plesne predstave „One“ Istarskog narodnog kazališta (INK) koreografkinje Andree Gotovine.

Kruna je to jednog napornog rada i neprestanog odricanja, uzme li se u obzir da gotovo svakodnevno nakon cijelog dana nastave odlazi put Pule, gdje na daskama koje život znače sudjeluje u radu ne samo dramskog, već i plesnog studija INK-a.

No, Nina je već odmalena pokazivala izniman talent za ekspresijom, pa je tako 2015. godine dobila nagradu za najbolju žensku ulogu prevođena mentoricom učiteljicom Điliolom Pliško nastupila u moderniziranoj verziji predstave Snjeguljica, odabranoj za najbolju predstavu tradicionalnog Susreta kazališnih amatera Istre (SKAGI).

U toj predstavi prikazano je kako Snjeguljica aktivno koristi moderne elektroničke medije te vlastitu popularnost provjeravala na Twitteru, a predstava je oduševila publiku, ali i članove žirija.

Kasnije je 2018. godine nastupila na županijskoj smotri Lidrana, te je uz mentoricu Mariju Baćac ostvarila plasman na državno natjecanje. Tada je Nina kao  učenica 5. razreda izvela je monolog “Darcy” autorice Laure Dockrill. Izvedbom naprosto oduševila zahtjevni žiri, prikazala urođeni talent i zasluženo ostvarila pravo na nastup na državnoj razini.

Uz to, kao članica pazinske plesne udruge „Ritam grada“ od trećeg do sedmog razreda ostvarila je nekoliko vrlo zapaženih nastupa na državnoj i međunarodnoj razini mažoretskih natjecanja.

U 2020. godini sa skupnim dramsko-scenskim izrazom nastupa na županijskom Lidranu zajedno s Tarom Sloković, Jurom Katalinićem, Mijom Kranjčić i Marijom Matijašićem pod vodstvom mentorice Marije Baćac.

Na daskama pazinskog Spomen doma nastupila je u predstavi „Priručnik za djevojke“ u studenom 2022. godine u kratkoj koreografiji neverbalnog karaktera. U plesnom dijelu mentorica je Nini  koreografkinja predstave – Andrea Gotovina, dok su joj u dramskom dijelu mentori bili Aleksandar Bančić do lipnja lanjske godine, nakon čega je to postao Luka Mihovilović.

O predstavi:

“ONE“ je plesna predstava koja duboko proživljava temu odrastanja. Devet mladih i hrabrih djevojaka koristi pokret kako bi izrazile i progovorile o svojim unutarnjim svjetovima, željama, nadama, strahovima, skrivenim mislima, pitanjima, tihim težnjama, sretnim i nesretnim ljubavima…

ONE se s melankolijom osvrću na djetinjstvo postavljajući pitanje je li ta bezbrižnost još uvijek prisutna ili smo već zakoračili u svijet odraslih? Koliko smo za njega zapravo spremni i koje izazove donosi?

Istrgane bijele stranice papira postaju simbol života koji se ispisuje pred njihovim očima. Spremne ili nespremne ONE…

… ne odustaju.

Autorski tim predstave čine uz Gotovinu, autor glazbe Carlos Andres Fagin, autorica songa Lana Crnogorčić, kostimografkinja Desanka Janković, oblikovatelj rasvjete Dario Družeta te asistent pri projektu Mark Marić. Uz Ninu u predstavi će nastupiti i Anna Štifanić, Barbara Jessica Bahtak, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Petra Mohorović, Petra Trajčeski, Rina Renier i Zora Cvijanović.

Nakon premijere u subotu uslijedit će predstava u ponedjeljak u INK-a u 20 sati, nakon čega će djevojke nastupiti na Festivalu „TALAPE(j)S“ u Zagrebu od 11. do 14. travnja te u rujnu u Sarajevu.

Pročitajte još...