FOTO: Održan prijem uspješnih učenika i učenica osnovne i srednjih škola Grada Pazina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas,  20. lipnja 2023. godine, u dvorani Istra u Spomen domu gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić održala je prijem za 74 uspješna učenika i učenice osnovne i srednjih škola  te 26 mentora i mentorica koji su ih pripremili i dali im potporu na državnim natjecanjima iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Time je ujedno tradicionalno obilježen kraj još jedne školske godine koja je, kao i mnoge prethodne, pokazala da je Pazin grad znanja i da su škole u Pazinu neiscrpan izvor iznimnog talenta, predanosti i marljivosti.

„Vi ste postigli velike uspjehe. Bili ste na natjecanjima i pored pohađanja škole i stjecanja znanja, susretali ste se s drugim učenicima. Mjerenje vas s njima je možda najdragocjenije što ste stekli među uspomenama koje ćete ponijeti iz osnovne i srednje škole. To su kasnije sjećanja i spoznaje koliko ste iz svega naučili. Čestitam vam stoga na postignutom, na tome što ste iskočili i pokazali da možete biti uspješni na različitim područjima“, rekla je gradonačelnica Suzana Jašić u svom uvodnom obraćanju, naglasivši i kako je odraslima dosta bitno kada vide da postoje učenici i učenice koji žele i traže više.

Četiri prva mjesta 

Govoreći, pak, o uspjesima i nagrađenima, tu se među postignućima ove godine svakako istaknuo Luka Kukić, učenik 4. a razreda GSŠJD koji je uz mentoricu  Barbaru Širol Aleksić osvojio nevjerojatno prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti. Luka je sudjelovao i na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika pod mentorstvom profesorice Marinke Burić i tamo se plasirao na visoko 3. mjesto, a sudjelovao je i na državnom natjecanju u sudoku i osvojio 13. mjesto uz mentora Roberta Gortana.

Najviše mjesto dosegnule su i učenice osmih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin Leonarda Lanča i Sabina Oplanić. One su na natjecanju iz biologije u pratnji mentorice Maje Curić sudjelovale kao par  na natjecanju sa istraživačkim radom i osvojile prvo mjesto.

Iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin dolazi nam još jedan osvajač prvog mjesta. Radi se o državnom natjecanju za učenike s intelektualnim poteškoćama u kategoriji atletika na 400 metara gdje je Luka Sirotić iz 8. razreda, uz mentorstvo Dalibora Radovića, uvjerljivo završio utrku ispred konkurencije.

Prvim mjestom okitio se i Dominik Mešić, učenik 4. razreda Pazinskog kolegija –  klasične gimnazije koji je uz mentorstvo Kristine Varda bio najbolji na 46. državnoj Domijadi u recitaciji.

Prijem je započeo nastupom učenice pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora Emily Tominić koja je izvela poznatu skladbu glazbenika Gorke Hermose  Anantango – Ispred pozirnice. Na prijemu je nastupila recitacijom i njezina osnovnoškolska kolegica Stela Rajko s kazivanjem poezije; Potraži me u pjesmama mojim, pazinskog autora Dragana Gortana, dok je Karla Matković iz GSŠJD recitirala pjesmu Eveline Rudan – Od mora. Za kraj, glazbeno je prisutne ispratio Dominik Rojnić, učenik Pazinskog kolegija klasične gimnazije koji je ne klaviru odsvirao  skladbu Georga Friedricha Händel-a – Passacaglia. Program su vodile učenice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile;  Karla Matković i Antonia Tušćan.

Vrijedi dodati kao će ove godine učenice i učenice koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima biti nagrađeni takozvanim „slobodnim prolazom“ te će tako moći uživati u besplatnoj vožnji zip-lineom, prepustiti se i istražiti speleo avanturu u Pazinskoj jami, posjetiti Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre, pogledati besplatnu kino projekciju u Pučkom otvorenom učilištu Pazin te besplatno produžiti godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Pazin.

Listu nagrađenih učenika možete pronaći niže:

Lista_svi uspješni učenici i mentori_2022-2023

Pročitajte još...