FOTOGALERIJA | U Kaštelu po drugi put je održana Utrka pazinskog viteza

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Elena Legović

U petak, 19. svibnja 2023. godine po drugi je put održana Utrka pazinskog viteza u organizaciji Športsko rekreativnog kluba Vita, Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i Muzeja grada Pazina.

U pazinskom su Kaštelu održane tri utrke, radionice i plesne radionice – za djecu vrtićkog uzrasta (4-6 godina), 1. i 2. razreda te 3. i 4. razreda osnovne škole.

Utrke su imale start na mostu Vršić iznad Jame i cilj u dvorištu pazinskog Kaštela. Nakon utrka, u dvorištu Kaštela za sve sudionike održane su edukativne radionice pod nazivom Postani pazinski vitez u kojima su polaznici čuli o hrabrim vitezovima te izrađivali vlastite štitove sa grbom od kartona koje su zadržati kao uspomenu. 

FOTO: Elena Legović

Na platou ispred Kaštela održane su plesne radionice – Ples pazinskog viteza. Sportski dio manifestacije vodili su treneri Športskog rekreativnog Društva Vita – male škole atletike Pazinski sprintići, edukativne radionice kustosi Muzeja grada Pazina, a sve je koordinirao tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Organizatori zahvaljuju svim donatorima na podršci, kao i Turističkoj zajednici središnje Istre na sufinanciranju događaja a najveća hvala ide svim sudionica – i djeci i roditeljima!

FOTO: Elena Legović

Pročitajte još...