Još jedan Erasmus+ projekt provodit će se u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je rezultate provedenog vrednovanja prijavljenih Erasmus+ projekata. Na popisu odobrenih projekata nalazi se i Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, kojoj je odobren iznos od gotovo 54.000 eura za projekt pod nazivom „4C čarolija“, što je ujedno i najveći odobreni iznos za projekt u ovom pozivu. Radi se o KA122-SCH kratkoročnom projektu za učenike i djelatnike u području općeg obrazovanja.

Projekt je vrednovan s visokih 94 boda od mogućih 100.

Ideja za projekt potaknuta je aktualnom situacijom u školi. Nakon dužeg razdoblja nastave na daljinu i po povratku učenika u školske klupe, uočena je prisutnost različitih teškoća, ispitne anksioznosti i slabe komunikacije. Prisutna je nemotiviranost za uključivanje u aktivnosti Škole i lokalne zajednice. Online nastava je doprinijela smanjenju socijalnih vještina i odvajanju jednih od drugih. Potrebno je primijeniti inovativne metode kako bi učenici postali uključeniji u svakodnevni život Škole, ali i u aktivnosti zajednice.

Ciljevi projekta ostvarit će se kroz proučavanje rada u drugim europskim školama, kroz tečajeve i grupne mobilnosti u kojima će sudjelovati učenici, učitelji, stručni suradnici i ravnatelj.

Učitelji će dobiti mogućnost razvijanja novih metoda i načina poučavanja uvidom u obrazovne sustave i iskustva drugih europskih zemalja. Stoga je jedan od ciljeva projekta poticanje 4C vještina 21. stoljeća, a to su kritičko razmišljanje, kreativnost, suradnja i komunikacija.

Drugi cilj projekta je osvijestiti važnost materijalne i nematerijalne kulturne baštine, ali i pobliže upoznati europsku kulturnu baštinu i Mediteran. Učenici će to postići mobilnostima u druge europske škole u Italiji, Grčkoj i Španjolskoj te kroz aktivnosti s vršnjacima u tim školama.

Pročitajte još...