Pazinski radioamateri domaćini zanimljivom radioamaterskom vikendu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer je u Pazinu, Kašteliru i Tićnu započeo „Pazinski radioamaterski vikend za djecu i mlade 2022“ na kojem sudjeluje 16 mladih radioamatera iz Pazina, Zadra, Žminja, Splita i Kaštele.

Ovu zanimljiv edukativni susret organizira Hrvatski radioamaterski savez u suradnji s domaćinima Radioklubom Pazin. Kamp je namijenjen mladima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima koji žele upoznati radioamaterizam i tehničku kulturu, te onima koji već imaju iskustvo ali žele proširiti svoja znanja s obzirom da su svi polaznici prošli radioamaterski ispit.

Mladima će svoje bogato znanje na zabavan način prenijeti iskusni pazinski radioamateri Marko Pernić, Ivica Šuran, Ivan Guštin, Mirko Jurman, Dominik Anđelini te Davor Kucelin. Rad je podijeljen tako da se u prostorijama Radio kluba, popularnom „šufitu“ u Rašanovoj ulici, odvija teretski dio nastave, a terenski u Tićnu i Kašteliru, koja je lokacija s koje će se odviti prve natjecateljske veze.

Radit će se na tri teme – na početničkoj razini –  općenito o radioamaterizmu i radiokomunikacijama, vježbe i prve radioveze uz pomoć mentora te 3D printer – izrada jednostavnog tipkala za telegrafiju. Na naprednoj razini sudjelovat će se na kratkovalnom i na dugovalnom natjecanju te će se koristiti Arduino ton za telegrafiju.

Pročitajte još...