Pazinski srednjoškolci posjetili pulski sajam knjige

Facebook
Twitter
LinkedIn

Članovi Čitateljskog kluba Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina su s oduševljenjem sudjelovali u posjetu Sajmu knjiga u Puli, u utorak 28. studenog 2023.

Kada smo stigli, prvo smo posjetili izložbu stripa autora Huga Pratta koja nas je oduševila karakterom lika Colta Maltesea te bogatstvom njegovih pustolovina kroz kontinente svijeta.

Nakon toga smo se uputili na Sajam knjiga koji se, kao i svake godine, smjestio u Domu hrvatskih branitelja. Razmjenjivali smo preporuke, dijelili svoje omiljene naslove te upoznavali nove autore.

Slobodno vrijeme na Sajmu omogućilo nam je da istražimo i otkrijemo skrivena književna blaga te da se „izgubimo“ među štandovima prepunim knjiga različitih žanrova. Odabrali smo poneku i za školsku knjižnicu.

Vožnja vlakom od Pazina do Pule pružila nam je priliku za opuštanje i prijateljsko druženje, a povratak za Pazin bio je obogaćen dijeljenjem književnih dojmova o kupljenim knjigama, ali i o samom Sajmu.

Uživali smo u atmosferi koja je bila ispunjena strašću prema knjigama i raspravama o najnovijim književnim trendovima. Ovaj nezaboravan dan ojačao je našu ljubav prema književnosti i potaknuo nas da nastavimo istraživati i dijeliti svoje strasti unutar Čitateljskog kluba. (Tekst: Ivana Sluganović 3.b)

Pročitajte još...