Stigli smo do desetog rođendana kampanje “Čitaj mi!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Travanj je posvećen je čitanju – rođendan kampanje Čitaj mi!, prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja, Međunarodni dan dječje knjige, Dan hrvatske knjige, Svjetski dan knjige i autorskih prava, Noć knjige.

Kampanju Čitaj mi! pokrenula je Komisija za knjižnične službe i usluge za djecu i mlade koja djeluje pri Hrvatskom knjižničarskom društvu te su od početka njeni provoditelji. Od prvih koraka u kampanju su se uključili i Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko logopedsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, a ono što je jako bitno je da kampanju od pokretanja prati i podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Unicef.

Rođendanska proslava 9. rođendana kampanje održana je u Pazinu pa je  pokrovitelj bio Grad Pazin, a organizator Gradska knjižnica Pazin. Pazinska knjižnica vodi se motom knjižnica – dnevni boravak grada pa je prošlogodišnju proslavu zamislila i organizirala u Spomen domu, u parkovima, na ulicama na glavnom gradskom trgu pa se umjesto jednog dana, slavilo skoro dva tjedna.

Ove godine će se središnja proslava 10. rođendan kampanje Čitaj mi! održati u subotu, 1. travnja 2023. u Koprivnici. Program će se održati u Galeriji Mijo Kovačić u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica. Program podupiru brojni partneri– Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatsko knjižničarsko društvo- Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatski centar za dječju knjigu, Muzej grada Koprivnice, UNICEF Hrvatska, GKP Komunalac Koprivnica i drugi.

Pozivamo vas da se uključite u kampanju i čitate djeci od najranije dobi. Više o samoj kampanji, njenim ciljevima, važnosti čitanja, preporukama za čitanje i drugim zanimljivim temama možete saznati na mrežnoj stranici https://www.citajmi.info/naslovna/.

Ovako je to bilo lani:

Pročitajte još...