Župan Miletić primio mladog harmonikaša Mateja Jakšu iz Boruta

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer, u sjedištu Županije, u Pazinu, prijem za mladog harmonikaša Mateja Jakšu iz mjesta Borut, povodom njegovog ulaska u finale popularne emisije „Supertalent“ koncem prošle godine. Prijemu su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, načelnik Općine Cerovlje Elvis Šterpin i Matejevi roditelji.

„Velika mi je čast čestitati ti na velikom uspjehu koji si postigao na „Supertalentu“, ali i uputiti zahvalu na promociji naše Istre. Bio mi je stvarno užitak gledati tvoje nastupe, posebice jer i sam volim glazbu i sviram harmoniku. Vjerujem da su tvoji roditelji i prijatelji, načelnik i svi koji te znaju bili jako ponosni na tebe. Kao da si se rodio na pozornici, bez treme i iskrenim osmijehom“, kazao je župan Miletić, kojeg su zanimali dojmovi mladog glazbenika.

Matej Jakša je priznao da je imao malo treme na početku i da je sve bilo dosta zahtjevno, što su potvrdili i njegovi roditelji dodajući da su probe i pripreme trajale od ponedjeljka do petka. Napomenuli su i da je Matej bio jedini natjecatelj iz Istre u finalu.

Ponosan na mladog mještanina je i načelnik Šterpin, koji je rekao da u općini imaju blizu 70 glazbenika koji sviraju razne instrumente te je u planu okupiti ih i organizirati neki zajednički nastup.

Čestitkama se pridružio pročelnik Glušac koji je istaknuo da je Matej napravio puno za promociju svog mjesta, ali i Istru općenito. Podsjetio je i na veliki uspjeh Puljanke Maje Šabić, koja je pobjedom u Masterchefu promovirala istarsku kuhinju.

Pročitajte još...