Turistička zajednica središnje Istre i ove godine organizira besplatne razglede gradića na vlastitom području

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira već tradicionalan Central Istria free walk tour.

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede gradića na vlastitome području – Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna.

Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju. Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom:

Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.

Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.

Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta – Istarski tanjur i čaša vina.

Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji „Gušti Lovreča“.

Prijave su moguće putem elektroničke pošte: info@contineo.com.hr ili pozivom na brojeve telefona +385 (0) 52 621 045; +385 (0) 98 982 8045. Više informacija možete naći ovdje.

Pročitajte još...