OSOBA MJESECA – TRAVANJ 2023 | Serđo, Marko ili Ines – koga ćete izabrati ovog puta?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Evo nas na pragu četvrtog izbora Osobe mjeseca, u mjesecu prebogatom aktivnostima, bilo nam je vrlo teško odabrati koje tri osobe zaslužuju titulu osoba mjeseca. Podsjetimo se da su u prva tri mjeseca ove titule prema izboru čitatelja zaslužili Milan Grozić, naš filantrop iz Vranje – za siječanj, Mateo Paulišić, osoba mjeseca za veljaču, prvi doktor teorijske fizike riječkog Sveučilišta, te Sandra Martinović, atletičarka i prevoditeljica za ožujak.

Nominacije za travanj 2023. su slijedeće:

SERĐO ŠILIĆ – dugih 17 godina bio je prvi čovjek pazinskog vatrogastva. Skromnost, samozatajnost, dostupnost, stajanje na usluzi, predani rad, a do umirovljenja bio je i načelnik Stožera Civilne zaštite (na funkciji od 2017. godine) u ponajgore vrijeme pandemije. Kao da brojna gašenja vatre, blizina Ipsilona i silne intervencije nisu bili dovoljni. Među ostalima, pazinska je vatrogasna postrojba jedna od onih koje najčešće idu u ispomoć drugim ispostavama, a ovo ljeto nam se je gospodin Šilić javljao i iz susjedne Slovenije.

MARKO LONDERO – ovaj je poznati radijski voditelj izvrstan je organizator jedne od najvećih istarskih poljoprivrednih sajmova – Agroterre. U drugom ovogodišnjem izdanju sajma odaziv je ove godine bio veći za 25 posto od prvog izdanja sajma. Na sajmu poljoprivrede mogli su se pronaći: proizvodi s raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pčelara, maslinara, vinara, pršutara, proizvođača sireva i ostalih mliječnih proizvoda, proizvođača eko prehrambenih proizvoda, moći će se vidjeti i kupiti proizvode destilerija i proizvođača pive te proizvođača raznih drugih prerađevina na bazi povrća, voća, morskih plodova, proizvođače ili zastupnike za veliku i malu poljoprivrednu mehanizaciju, agrarije, rasadnike te sve ostale koji su povezani s poljoprivredom. Karakteristika ovog sajma je izvrsna posjećenost i zbog bogate ponude proizvoda kako za male, hobi poljoprivrednike, tako i za velike poljoprivredne proizvođače. Unutarnji izložbeni prostor prostirao se na cca. 1.200 kvadrata, a vanjski na 6.000 kvadrata.

INES KOVAČIĆ DRNDIĆ – istinska je glazbena diva. Dirigentica je pazinskog Mješovitog pjevačkog zbora “Roženice” te je jedna od najzaslužnijih što je ove godine ovaj zbor napunio dva dana zaredom Veliku koncertnu dvoranu Spomen doma (čak 1.200 gledatelja), a potom vikend iza i protekli vikend dovela desetak zborova u Pazin. Umjetnička je voditeljica i dirigentica mješovitom pjevačkom zboru „Roženice“ Pazin od 2003. godine a od rujna 2019. godine je i predsjednica istog Zbora. Kraće je vrijeme vodila mješoviti pjevački zbor „Sokol“ iz Buzeta te dirigirala u nekoliko prilika Komornom filharmonijom Zagreb. Ove godine proslavila je dvadeset godina na čelu popularnih “Roženica”, na čemu joj čestitamo.

Anketa traje do kraja 30. travnja, odnosno do tog datuma u 23:59 sati.

Anketa je okončana.

Osoba travnja 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...