Ivan Lepinjica nakon deset godina otišao iz Rijeke – već je potpisao za drugog prvoligaša!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dva istarska nogometaša, Pazinjan Ivan Lepinjica i Kaštelirac Adrian Liber više nisu igrači HNK Rijeka. Obojica će karijeru nastaviti u redovima Slaven Belupa.

Liber je u Rijeku stigao 2015. godine, prošao uzraste u Školi nogometa Rijeka, te nosio ujedno dres Orijena i Hrvatskog dragovoljca. Adrian je u dresu prve ekipe debitirao upravo na gostovanju kod Slaven Belupa u sezoni 2018./2019.  Adrian je u konačnici skupio 52 nastupa.

“Želim se zahvaliti svima u klubu, od mojih suigrača, trenera, Uprave, na predivinim godinama koje sam proveo u Rijeci, igrajući za prvu ekupu i u Školi nogometa. Hvala svima u klubu koji su sudjelovali u mojem nogometnom razvoju, od prvog dana kada sam došao u Rijeku. Hvala navijačima na podršci svih ovih godina iz Rijeke nosim lijepe uspomene. Rijeka me odgojila i kao igrača i kao osobu i na tome sam zahvalan. Odlazak mi teško pada, ali to je najbolja opcija kako za mene tako i za klub”, rekao je Adrian Liber.

Ivan je u Rijeku stigao 2013., te također prošao uzraste Škole nogometa. U dresu Rijeke osvojio dva Kupa Hrvatske, skupio preko 100 nastupa, te postigao gol na gostovanju kod PAOK-a u remiju 1:1 u playoffu Konferencijske lige. Lepinjica je u bijelom dresu odigrao 108 utakmica uz četiri postignuta gola.

Lepinjica je upravo na gostovanju u Koprivnici u svibnju 2022. odigrao 100. utakmicu u dresu HNK Rijeka. Ivan je u dresu Rijeke debitirao 22. veljače 2019. u utakmici na gostovanju kod Rudeša kada je u igru ušao u 83. minuti. Prvi gol postigao je protiv Osijeka na Rujevici već u ožujku iste godine.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti svima u klubu, svim trenerima i ljudima s kojima sam radio za vrijeme dok sam igrao u Rijeci. U Rijeci sam skupio više od 100 nastupa za prvu ekipu i svima u Rijeci želim puno sreće”, ustvrdio je Ivan Lepinjica.

Pročitajte još...