IN MEMORIAM: Odlazak vrijednog planinara Janka Madruše

Facebook
Twitter
LinkedIn

Janko Madruša bio je aktivni član Planinarskog društva Pazinka od 1989. godine. Započeo je kao redovan član ali se ubrzo pridružio radnim akcijama na održavanju i obilježavanju planinarskih puteva, te stekao status markacista voditelja.

Za doprinos razvoju planinarstva u Istri dodijeljeno mu je Priznanje Istarskog planinarskog saveza (2006. i 2016. godine). Za doprinos planinarstvu po pitanju održavanja planinarskih puteva, na prijedlog matičnog Društva, u 2019. godini dodijeljen mu je brončani znak Hrvatskog planinarskog saveza.

Uvijek se rado uključivao u izlete i manifestacije Društva, te su njegovim primjerom i mlađe generacije naučile što znači biti „pravi“ planinar. U Društvu je prepoznat kao čovjek dobre volje, vedrog duha, uvijek spreman na pomoć i suradnju.

Kad god bismo zvali Janka na neku akciju, on bi spremno odgovorio: „da, da, da, ćemo riješit, niš se vi ne sekirajte“.

Dana 22. listopada 2023. pridružio se markacističkoj akciji na Koritima, sa voljom i željom pomoći, no nažalost na samom početku akcije, iznenada je preminuo.

Otišao je onako kako je i živio; u prirodi, veseo i vedar, spreman na akciju i druženje, okružen prijateljima planinarima.

U našim će srcima i sjećanjima uvijek ostati nasmijan, vedar „barba“ Janko.

I na kraju, dragi Janko, hvala na svemu, do nekog novog susreta, u nekim drugim visinama. (Patricija Jedrejčić, PD Pazinka)

Pročitajte još...