LEROTIĆ ZA LABINSKU KOMUNU: “Istra je uvijek bila svoja, drukčija. To je bio IDS. Brend, snaga. Toga više nema.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Alen Gržinić i Marin Lerotić

Povodom izlaska iz IDS-a, za portal Labinska Komuna, intervju je dao njihov kolumnist i saborski zastupnik Marin Lerotić kojeg su pitali za dodatno pojašnjenje te mu uputili tri pitanja. Lerotić je bio standardno dostupan i ovog puta.

Na početku, otkada razmišljaš o izlasku iz IDS-a? Postoji li neki događaj zbog kojeg si rekao – „ok, ne vidim se više ovdje“ ili je to misaoni proces koji traje?

Lagao bih kada bih rekao da sam jučer počeo o tome razmišljati. Kao što sam i izjavio, smatram da nema vizije, programa i ideja koje bi stranci dale novi vjetar u leđa, a to se vidi i po rejtingu stranke koji je nikad slabiji.

Nažalost, u stranci očito smatraju drukčije pa se tako i ponašaju. Pula već sedam mjeseci nema vodstvo i to nikome ne smeta, stalno čitamo medijska prepucavanja između članova stranke i ne želim više biti dio toga. Dao sam dovoljno vremena i bojim se da neće biti nikakvih promjena stoga sam odlučio krenuti svojim putem i još energičnije i slobodnije boriti se za interese građana Istre.

U glavu, bez okolišanja, znači li to da definitivno staješ na stranu Borisa Miletića, još jednog političara koji više nije dio IDS-a? Kreirate li zajedničku listu za sljedeće izbore?

Ja do sada nisam razgovarao ni s kime o formiranju bilo kakve liste za sljedeće izbore pa tako ni s Borisom Miletićem.

Ja sam Marin Lerotić i to je sada moja jedina stranka, moja jedina legitimacija. Imam veliku podršku građana i radit ću sve da tu podršku opravdam. Ta podrška će se vrlo brzo i vidjeti.

Nikom ne polažem račune osim ljudima koji su me birali u Sabor i Gradsko vijeće Pule. Za budućnost ima vremena.

Kakve su ti političke ambicije – možeš li išta najaviti već danas ili je prerano? Na sljedeće izbore izlaziš kao kandidat za…?

Idem li na parlamentarne izbore? Možda. Odluka koju sam donio je iskrena, moja i ima veze isključivo s mojom frustracijom. Moja stranka, sad već bivša, je izgubila karakter.

Slogan nam je bio ‘drukčiji od drugih’. I  godinama smo to bili. Svoji, drukčiji. Pogledajte sve one karte, kad se glasalo o ljudskim pravima. Istra je uvijek bila svoja, drukčija. To je bio IDS. Brend, snaga. Toga više nema.

Pročitajte još...