NAJVEĆA FOTOGALERIJA | Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu privukao veliki broj posjetitelja – traje još danas!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Marijana Pletikos

Veliki broj posjetitelja pohodio je srednjovjekovnu bajku u Svetvinčentu ove subote. Po redu 11. Srednjovjekovni festival započeo je jučer, a traje još danas (nedjelja) kada je na rasporedu dan legendi.

Podsjetimo, festival je započeo simboličnom predajom ključa kada je vlast u potpunosti predana obitelji Grimani koja je na dva dana preuzela Svetvinčenat i pretvorila ga u pravu srednjovjekovnu bajku.

Na placi u Svetvinčentu će vas dočekati razni izlagači i upoznati sa starim zanatima, srednjovjekovnom tiskarom, pa čak i fresko-slikarstvom. U kaštelu Morosini-Grimani imate priliku okušati se u streličarstvu ili pak isprobati hod na štulama.

Festival možete posjetiti još samo danas: u nedjelju, 6. kolovoza, na Dan Legendi kada će se uprizoriti legenda o vještici Mare, a veliki spektakl očekuje se na sam kraj festivala kada se scenski dočarava „spaljivanje kaštela“.

Cijena ulaznice iznosi 8€ za odrasle, s tim da djeca do 115 centimetara visine imaju, kao i uvijek, besplatan ulaz, dok je za djecu višu od 115 centimetara i do 14 godina starosti cijena ulaznice 5€. Voditelji programa su Jelena Vitasović, Teodor Tiani i Ditmar Šegon.

Srednjovjekovni doživljaj vas očekuje u Svetvinčentu do 7. kolovoza!

FOTO: Marijana Pletikos

Pročitajte još...