PREDSTAVLJENA MANIFESTACIJA U KONOBI JELENIĆ: Kreću “Šetimane fritaja središnje Istre” – ovo su jela omiljena mnogima!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas, 6. travnja 2023. godine, u Konobi Jelenić u Lušetićima održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak gastronomske manifestacije Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 7. do 30. travnja 2023. godine u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre.

Na konferenciji su sudjelovali te predstavili manifestaciju – Sanja Kantaruti – direktorica TZ središnje Istre, Samanta i Adriano Jelenić – vlasnici konobe Jelenić i Svetlana Buljan – predsjednica ceha ugostitelja UO Pazin. Kako su istaknuli, u navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, maslačak i medvjeđi luk uz, naravno, domaća jaja. Cijene fritaja kretat će se od 5,30 do 8 eura, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:

Konoba Dišpet: Fritaja sa šparogama i pršutom, Proljetna vege fritaja, Fritaja s pancetomi tikvicama / 5,30 €

Konoba Jelenić: Fritaja s pršutom/pancetom, Fritaja s vazmenim lukom/medvjeđim lukom, Fritaja s kobasicom, Fritaja s maslačkom i divljim radićem, Fritaja sa šparogama / 8 €

Tomažova konoba: Fritaja sa šparogama i pancetom, Fritaja sa špaletom i mladim lukom, Fritaja s tartufima, Fritaja s kobasicama i rukolom / 8 €

Konoba Marino: Fritaja s hmeljem, Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja s gljivama, pršutom i parmezanom / 6 €

Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin. Više informacija o manifestaciji dostupno je OVDJE.

Fritaja letak A5 2023

Pročitajte još...