Tvrtka Vladimir Gortan d.d. se ubrzano kreće prema energetskoj neovisnosti, od veljače pustili u pogon vlastitu solarnu elektranu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lijepe novosti koje stižu do nas. Tvrtka Vladimir Gortan d.o.o. jedna je od onih koja se evidentno ubrzano okreće prema energetskoj neovisnosti. Naime, od veljače 2023. godine napravili su trenutno najveću solarnu elektranu za vlastite potrebe na području grada Pazina.

U poduzetničkoj zoni gdje se nalazi njihov pogon, pustili su prvog dana veljače u trajni pogon solarnu elektranu kapaciteta 75 kw, a godišnja proizvodnja je 130 000 kWh što je dovoljno za pokrivanje 90% potrošnje električne energije cijele tvrtke.

Također, tvrtka Vladimir Gortan d.o.o dodatno je kandidirala novih 55 kw na europske fondove iz mjera „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursni učinkovito gospodarstvo” te se iščekuju rezultati poziva“.

Nadamo se kako ćemo uskoro pisati i o drugim tvrtkama na Pazinštini i šire koje su se okrenule energetskoj neovisnosti, odnosno obnovljivim izvorima energije.

Pročitajte još...