UDRUŽENJE OBRTNIKA PAZIN: Održan Erasmus+ seminar u Udruženju obrtnika Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

U organizaciji članova radne skupine za strukovno obrazovanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije održan je 11. listopada 2023. u prostoru Udruženja obrtnika Pazin seminar Erasmus+: Kako osmisliti uspješne projekte i osigurati njihovu održivost.

Seminar je organiziran u okviru dana Erasmusa+ koji se ove godine održavaju od 9. do 14. listopada.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji već 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija.

Nastao je kao program studentske razmjene, a u međuvremenu narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije: odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije, ali i ostale javne te privatne organizacije.

Kroz Erasmus+ moguće je osmisliti široku lepezu projekata iz različitih područja obrazovanja i osposobljavanja, a ovaj je seminar bio usmjeren na područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Sudionici seminara upoznati su s programom Erasmus+, a posebno s primjerima provedenih projekata te su kroz radionicu aktivno mogli postavljati pitanja.

Više informacija o programu Erasmus+ i aktivnostima Radne skupine za strukovno obrazovanje dostupno je na web stranici Agencije: https://www.ampeu.hr/erasmus/mreze-inicijativa/radna-skupina-strucnjaka-za-strukovno-obrazovanje-i-osposobljavanje.

Pročitajte još...