U vrtiće na Pazinštini od sutra će krenuti gotovo 600 najmlađe djece

Facebook
Twitter
LinkedIn
Doris Velan, nova ravnateljica DV Olga Ban i Vesna Rusijan, dosadašnja ravnateljica te ustanove

U novoj, 2022./23. pedagoškoj godini broj uključenosti djece rane i predškolske dobi ostao je, pak, na lanjskoj razini.  Tako će u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin krenuti 596 djece (lani 599 djece) rane i predškolske dobi. Istaknuto je kako se je i ove godine uspjelo upisati svu djecu vrtićke dobi (starija od 3 godine), ali je, nadaju se po posljednji put, ostao neupisan veći broj jasličke djece kojima se, kao što je spomenuto, sufinancira smještaj u privatnim objektima/obrtima.

Kako je rekla Doris Velan, novoizabrana ravnateljica, interes za upis djece u vrtić je i ove godine bio velik. Zaprimljeno je 278 zahtjeva, od čega 137 za MV Pazin i 127 za sedam područnih vrtića. Ostalo je, dakle, neupisano 52 djece jasličkog uzrasta u Pazinu, uz koje je prijavljeno i 18 djece koja nisu ispunjavale uvjete uzrasta ili su iz drugih općina.

Dodala je i kako produženog boravka ne bude u novoj pedagoškoj godini jer završava projekt sufinanciran sredstvima EU, a završava uskoro i projekt Erasmus+ „Jačanje ustanove i pojedinca za sudjelovanje u Europskom prostoru odgoja i obrazovanja“. Kao novost, najavila je kako su odlučili ponovno pokrenuti vrtićki časopis Švikutić, kao svojevrsnu prezentaciju rada u određenom periodu.

GRAD PAZIN: Održana konferencija za medije – Na Pazinštini u vrtiće i škole kreće 2.788 djece i mladih

NIJE POŠTENO: Grad Pazin nezadovoljan najavljenom Uredbom o sufinanciranju vrtića od strane Ministarstva

KREĆE NOVA ŠKOLSKA GODINA | Sva sredstva dobivena od države troše se na prijevoz, upućen apel Ministarstvu odgoja i obrazovanja!

Pročitajte još...