Uspjela inicijativa roditelja i mladih: Do početka drugog polugodišta novo rješenje za putnike na relaciji Pula – Pazin – Lupoglav

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što je Inicijativa roditelja i mladih za istarske pruge poslala dopis kojim je zatražila korekciju voznog reda, kako bi se on uskladio s rasporedom nastave danas je pristiglo priopćenje iz Kabineta župana, koje prenosio u cijelosti:

“Od stupanja na snagu novoga voznog reda došlo je do izmjena vremena polazaka i odlazaka vlakova na relaciji Pula – Pazin – Lupoglav – Buzet zbog novih tehničkih parametara pruge odnosno smanjenja brzine prometovanja vlakova, koji ne odgovaraju potrebama putnika, ponajviše školaraca. Izmjenama su obuhvaćene i druge linije.

Zbog iskazivanja nezadovoljstva korisnika, Istarska županija putem Upravnog odjela za održivi razvoj te Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu i HŽ Putnički prijevoz pristupili su dodatnoj analizi voznog reda na osnovu koje će biti izrađen novi plan prometovanja s mogućnošću uvođenja dodatnog vlaka kojim će se uvesti nova linija prvenstveno namijenjena prijevozu učenika. Do početka drugoga školskog polugodišta iznaći će se adekvatno rješenje na zadovoljstvo putnika.”

Pročitajte još...